Bezoek China

Begin December heb ik op uitnodiging van de Chinese regering een bezoek gebracht aan een industriële manifestatie in Nanjing.

Het doel van het bezoek was overbrengen van mijn kunst van het Koud Bellen en het samenbrengen van Europese bedrijven met Chinese bedrijven.  Businessclass vliegen, 5 sterren-hotel, galadiner, Chinees entertainment en de cadeaus maakt het een geweldige ervaring.

China foto 1 standbeeldBuitengewoon fascinerend. Daarnaast was ik met mijn 1.80 lengte en mijn grijs/blond haar een soort bezienswaardigheid voor de Chinezen, maar dat vond ik niet erg. Een lieve glimlach gaf al gauw een lieve glimlach terug. Vooral kinderen keken hun ogen uit naar mij.

Ik vond het bijzonder plezierig om in dat werelddeel eens rond te kijken en toen ik terug in Nederland was dacht ik: wat ben ik blij dat ik hier en niet daar geboren ben !!

We hebben het heel erg goed hier en het is relatief makkelijk om business te doen en om bedrijven te bellen om een afspraak te genereren.

China foto 2 groepIn China doet men in eerste instantie alleen zaken met bedrijven die iemand in de familie kent of met bedrijven waarvan de Directeur of Accountmanager niet meteen dronken wordt van een halve fles likeur.

Zaken doen en drinken is daar onlosmakelijk met elkaar verbonden en een erezaak.

No business als je het niet net zo lang vol kunt houden als de gastheer.

 

 

De huidige Minister President heeft nu paal en perk gesteld aan het inschenken van dure (250 euro per fles) alcohol, mogelijk een begin van zakendoen zonder !

 

 

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin