Mensen inschatten

Met personal management coaching in de selectie van zakelijke relaties

Een organisatie is aan te sturen met materieel, middelen en mensen. Het omgaan met en waarderen van mensen is één van de belangrijkste managementvaardigheden. Je hebt mensen die graag denken en minder graag doen. Of erg actief zijn, maar niet van details houden. Sommige mensen luisteren niet, staan niet open voor suggesties en zijn moeilijk aan te sturen. Als er iets verkeerd gaat ligt het nooit aan hen, altijd aan een ander.

 Geheel onafhankelijk van de soms complexe karakterstructuur, bestaat er zo iets als een hoofdmotivatie. En afhankelijk van hun motivatie, zijn er mensen die je wel moet hebben en mensen die je niet moet hebben. In deze Personal Management Coaching gaan we in op deze laatste twee hoofdcategorieën:

 1. Motivaties
  Waardoor worden mensen (medewerkers, klanten, leveranciers) gemotiveerd? Wat zijn de twee hoofdmotivaties die mensen kunnen hebben en wat betekent dit voor het succes van de mensen in hun omgeving. Wie heeft wat voor verborgen agenda en haalt het bloed weg onder de nagels van anderen.

 1. Kenmerken – het herkennen van de juiste relaties
  Welke kenmerken behoren bij deze twee hoofdmotivaties? Met andere woorden, hoe kun je deze twee soorten mensen herkennen aan hun kenmerken? Wat voor kenmerken hebben uw relaties in dit opzicht? Welke methoden hanteren de paar rotte appels om anderen te irriteren en de organisatie aan te steken? Wat zijn de beleidsgevolgen?

 1. Voorspellen van andermans gedrag – Hoe kun je gedrag voorspellen?
  Hoe kunt u snel zien wat u aan iemand in de toekomst heeft en hoe hij/zij zich gaat gedragen? Hoe maak je hiervan gebruik in een managementsituatie en in een verkoopsituatie?

 2. 12 eigenschappen.
  Wij leren u 12 eigenschappen van een sociale persoonlijkheid te herkennen en 12 eigenschappen van een antisociale persoonlijkheid. Wij nemen tevens mensen in uw directe omgeving onder de loep met u,  om te zien of de twijfels die u over hen heeft, terecht zijn. 
It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin