Communicatie

Communicatie

In deze persoonlijke workshop nemen we aan dat u met uw onderneming wilt groeien. En dat u zich graag laat assisteren door uw mensen en bereid bent hen aan te sturen. Maar hoe zit het met uw bereidheid om echt met anderen (klanten, werknemers) te communiceren? Willen bepaalde partijen niet met u praten of is er ‘gewoon’ geen contact? Is er teveel (nietszeggende) communicatie, bent u te hard of ongeïnteresseerd? Uw beleid wordt alleen uitgevoerd als de communicatie met uw mensen en klanten goed is.

Emotionele problemen bij communicatie

Technische mensen communiceren meestal liever met apparaten dan met mensen. Apparaten zijn voorspelbaar, mensen kunnen in de contramine gaan. De communicatie gaat dan fout: men is te zacht, te passief, te soft, niet hard genoeg of juist te hard, te bot, te weinig diplomatiek.

Gevolgen

Communiceren wordt dan een straf. En er is geen contact meer met de klant en/of de medewerkers.

Hoe de communicatie weer op te bouwen

We gaan in op de achtergronden van communicatie, waarom dat op bezwaren kan stuiten. We doen dat zo diepgaand als nodig, bijv. als u zelf veel moeite heeft met communiceren en uw mensen ook weinig communicatief zijn.

Stukjes theorie en oefeningen

Om vrij te kunnen communiceren, moet je weten wat communicatie is en met wie je communiceert. We werken met hele korte stukjes theorie en heel veel interactie.

Condities en prijs op aanvraag

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin